Snack mandag

By Permalink 0

I dag er det snack-mandag, jeg har været i køkkenet og kokkereret to af mine personlige yndlings former for gør-det-selv-godter, som jeg altid tyr til når jeg har en ustyrlig lyst til søde sager. Den første er en klassiker – brændte mandler! Helt ærlig, hvorfor nøjes med dem op til jul? Jeg lover jer at de smager ligeså godt resten af året og så er de forresten mega lette at bikse sammen selv – her snakker vi altså sværhedsgrad amatør med bind for øjnene.. Nærmest! Next up: Dadelkugler! Som til nød kan sammenlignes lidt med trøfler – en lækker klistret masse med kakaosmag eller hvad dit hjerte ellers begærer – Det er det bedste ved at lave tingene selv, du kan selv sammensætte dine smagsvarianter! (-;

Brændte mandler 
Det skal du bruge:
2 dl mandler
2 dl sukker
2 dl vand
Drys eventuelt med lidt lakrids – eller vaniljepulver.

Bagepapir

Sådan gør du:
Smid det hele i en pande og fyr så meget op for varmen, du kan. Sukkeret smelter sammen med vandet, massen begynder at koge, vandet fordamper og tilbage ligger et tørt hvidt lag sukker, der begynder at klumpe. Efter lidt tid begynder sukkerklumperne at smelte, rør rundt så klumperne sætter sig fast på mandlerne og dækkes af et lag brunt sukker. Fordel de brændte mandler på et stykke bagepapir og lad dem køle af før du brækker dem fra hinanden og serverer.

Dadelkugler
Det skal du bruge:
10 dadler
2 spsk skummetmælkspulver
1 lille håndfuld mandler
1/2 spsk kakao
1 tsk lakridspulver
lidt skyr, eller yoghurt
Tilføj eventuelt lidt vaniljepulver, chili eller mynte til blandingen.

En blender

Sådan gør du:
Hæld det hele i en blender bortset fra skyr og blend til der ikke er flere store klumper, tilføj skyr til massen hænger sammen og kan rulles til kugler. Det kan være en fordel at hælde det fra blenderen og over i en skål for at få det hele blandet ordentligt sammen. Rul massen til små kugler og tril dem eventuelt i lakridspulver, frysetørrede hindbær, knuste salmiakflager eller jordbærpulver.

No Comments Yet.

Skriv et svar