DIY LABELS STEP BY STEP

By Permalink 0

Der er mange af jer der har spurgt hvor jeg har købt de labels der er sat på mine henkogningsglas – De er desværre hjemmelavede og kan derfor ikke købes.. Men det er der heldigvis råd for! Her får i en step-by-step guide så i kan lave jeres egne labels til jeres glas, krukker, dåser, bøtter, møbler osv. (-: Mine labels kan downloades lige her – men i kan også laves jeres egne hvis i har mod på det!

SÅDAN GØR DU STEP-BY-STEP! 
1. Læg et ark decalpapir i printeren med den blanke side nedad, indstil din printer til print på overføringspapir og udskriv dine labels. Hvis ikke din printer har en masse smarte indstillinger er det ligemeget, det kan sagtens lade sig gøre alligevel!
2.  Coat arket med en klar vandfast lak – det holder på blækket og gør dine labels modstandsdygtige overfor vand, snavs og slid. Jeg giver mine 2-3 coats og lader det tørre – hvis du er utålmodig som mig vælger du en hurtigtørrende lak! – Lak der ikke er på spray kan også sagtens bruges, så find bare neglelakken frem, hvis ikke du har andet.
3.  Når dine labels er tørre, klip dem fra hinanden. Jeg klipper mine i firkanter, men vær opmærksom på at filmen kan ses, den ligger sig som et matteret lag ovenpå glasset – det er ikke noget der generer mig, især fordi det ikke kan ses når glassene er fulde. Men hvis du har tid og lyst kan du klippe dem endnu finere og mere eller mindre undgå det matterede felt.
4. Når dine labels er printet, har fået lak og er blevet klippet ud er det tid til et vandbad! Smid én label i vandet af gangen og bliv ikke nervøs når den krøller sig sammen, det skal den gøre! Lad papirlappen ligge i 30-40 sekunder indtil det øverste filmlag løsner sig fra det hvide papir, når det sker er det tid til at fiske din label op – men lad papiret sidde på lidt endnu.
5. Nu kan du ligeså langsomt slide det øverste filmlag af det hvide papir/pap og over på dit glas, pres vand og luftbobler ud, udglat rynker og tør efter med en tør klud for at fjerne overskydende vand. Lad tørre og så er du færdig!

Lad mig tilføje at øvelse gør mester! De første labels jeg lavede havde en del rynker, men det bliver bedre efter et par forsøg!
Mit decalpapir (eller decalfilm) køber jeg på eBay, men du kan også købe det i Danmark, her er prisen pr. ark dog væsentlig højere! Jeg køber den slags der hedder Waterslide decals, de fås både til inkjet og laserprintere så husk at købe det der passer til din printer!

God fornøjelse! (-:

2 Comments
  • Ida
    juni 8, 2015

    Det ser super fint ud, og jeg vil gerne lave mig sådan nogle! Hvilken font har du brugt til dine labels, og hvor har du fundet definationerne? :) Gad nemlig godt lave nogle flere end dem på skabelonen.

  • pernillerauff
    juni 3, 2015

    Er det hvid eller klar papir?

Skriv et svar