DIY KOGLESTAGE

By Permalink 1

BRUG
Jeg er storbruger af juletræs lys, jeg synes det fungerer super fint at mikse større stearinlys med mindre – Problemet var bare at jeg kun havde én stage i den størrelse, som rent faktisk ikke var en stage, men en vase.. Det har jeg rodet bod på og her får i en guide til hvordan i gør det samme.

Det skal du bruge
– En holder til lyset – jeg har brugt et stykke kobberrør
– Vand
– Gips
– Skål/glas/beholder til gipsblandingen
– Røreske/-pind
– Stærk lim

Sådan gør du
1.
Riv de øverste af grankoglens skæl af så der bliver plads til kobberrøret, lim det fast med masser af lim. Lim eventuelt en støtte under koglen, hvis den tipper.
2. Bland gips og vand – læs blandingsforholdet på emballagen og sørg for at der ikke er nogle klumper tilbage.
3. Dyp koglen i gipsblandingen, sørg for at det kommer godt omkring alle hjørner og kanter. Lad koglen dryppe af med toppen nedad så det gips der er til overs kan løbe fra, men sørg for at der stadig ligger et lag i bunden af kobberrøret så lyset ikke kommer i kontakt med koglen.
4. Lad koglen tørre på et stykke papir – brug eventuelt bagepapir da det ikke klistrer fast til gipsen.
5. Stagen er færdig! Giv den eventuelt en gang klar lak for øget holdbarhed, mal den eller lad den være som den er, med sit matte porcelænsagtige ydre – det synes jeg er ret flot!

Bonus info
Kogler i naturen er ofte lukkede, find de største og lad dem tørre derhjemme før du bruger dem, det giver koglen tid til at åbne sig. Prøv eventuelt også med andre former – jeg forestiller mig at en geometrisk papirfigur (i en lidt tykkere kvalitet) ville gøre sig fremragende som lysestage. For et mere rustikt look, vask stagen før gipsen har sat sig 100% det vil få nogle af de yderste lag til at forsvinde og vise hvad der er bag gipsen.

God mandag! (-:

No Comments Yet.

Skriv et svar